How to Grow: Εργαλεία για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες

how to grow

 

 

 

Η πλατφόρμα “How to grow” είναι ένα διαδικτυακό σημείο συνάντησης με στόχο την υποστήριξη δημιουργικών επιχειρήσεων στο ξεκίνημα τους αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη τους σε όλη την Ευρώπη. Τα μέλη του δικτύου που συμμετέχουν στην πλατφόρμα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των δημιουργικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Επίσης, όσοι συμμετέχουν στην πλατφόρμα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με άλλους χρήστες του εργαλείου και να δημιουργούν έτσι το δικό τους δίκτυο.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα εστιάζουν σε τρεις βασικές ανάγκες: τη διάδοση της γνώσης, τη δημιουργία δικτύων και την εύρεση οικονομικής υποστήριξης. Για κάθε κατηγορία «ανάγκης», έχει αναπτυχθεί από την πλατφόρμα μια λίστα χρήσιμων εργαλείων. Για παράδειγμα, για τη διάδοση της γνώσης προσφέρεται από την πλατφόρμα συνεχώς ανανεωμένο «τείχος» ενημερώσεων καθώς και newsletter. Αντίστοιχα, για τη δημιουργία δικτύων δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας προφίλ σε τρία επίπεδα ιδιότητας: στα μέλη, στους μέντορες και στις επιχειρήσεις. Έτσι, είναι εφικτή η δικτύωση με άλλους φορείς ή ακόμα και δημιουργούς. Τέλος, στο πολύ σημαντικό κομμάτι της χρηματοδότησης, η πλατφόρμα προσφέρει λίστα φορέων  που χρηματοδοτούν δημιουργικές δράσεις σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημιουργική Οικονομία, τη διαχείριση της πλατφόρμας έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Design και το σύνολο του προγράμματος αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Η πλατφόρμα «How to grow»

Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημιουργική Οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.